Projecten
  • Geleen, reconstructie Kummenaedestraat en Kluis
  • Geleen, reconstructie Kummenaedestraat en Kluis
  • Geleen, reconstructie Kummenaedestraat en Kluis
  • Geleen, reconstructie Kummenaedestraat en Kluis
  • Geleen, reconstructie Kummenaedestraat en Kluis
  • Geleen, reconstructie Kummenaedestraat en Kluis

Geleen, reconstructie Kummenaedestraat en Kluis

opdrachtgever       Gemeente Sittard-Geleen
locatie       Geleen
uitvoerperiode       januari - oktober 2016
In opdracht van de gemeente Sittard-Geleen, zijn wij op 18 januari 2016 gestart met het project "Reconstructie Kummenaedestraat en Kluis" te Geleen.

Deze wijk kampt met grote overlast van regenwater, hiervoor is een plan ontworpen om op verschillende manieren het regenwater op te vangen en te laten infiltreren in de ondergrond. Het laagste punt van de Kummenaedestraat is de parkeerplaats van Sport- en recreatiecomplex Glanerbrook. Bij hevige regenval loopt de parkeerplaats onder water.

Om dit op te lossen is een infiltratie kelder aangelegd. De infiltratie kelder kan 660 m³ bergen. Aan de kelder zijn vier infiltratiepalen gekoppeld. Als de infiltratiekelder vol is, kan het water doorstromen naar een nieuw aangelegde buffer. In de buffer is een lava koffer aangelegd van 1 meter diep die onder de totale bodem van de buffer ligt. In het lava koffer zijn drains aangelegd om het water naar twee grindpalen te transporteren.

De buffer kan 1210 m³ water bergen. Als ook de buffer vol is, wordt het water gelost op het gemeentelijk riool.Om al het water dat normaal op de parkeerplaats staat weg te krijgen, is de infiltratiekelder met de buffer nog niet genoeg. Als de buffer en de kelder vol zijn, kan er nog 10 centimeter water op de pareerplaats zelf blijven staan. Om het regenwater naar de kelder te transporteren is een gescheiden systeem aangelegd. de Kanariestraat en de Kummenaedestraat zijn op de kelder aangesloten.
 
Op de kluis is een regenwater-infiltratie riolering aangelegd, welke ook weer is aangesloten op een grindpaal. De gehele bovenbouw heeft een nieuwe uitstraling gekregen, waarin rekening is gehouden met de veiligheid voor de fietsers en meer parkeergelegenheid voor de winkeliers en bewoners.
terug naar projectoverzicht
@projecten_item_media_video@ Sluit video