Projecten
  • Herinrichting Gravenrode Landgraaf
  • Herinrichting Gravenrode Landgraaf
  • Herinrichting Gravenrode Landgraaf

Herinrichting Gravenrode Landgraaf

opdrachtgever       Gemeente Landgraaf
locatie       Landgraaf
activiteit       Rioleringen; Verhardingen
uitvoerperiode       nov. 2012 tm april 2013
Bij extreme neerslag veroorzaakt het dakoppervlak en het parkeerterrein van Snowworld wateroverlast bij lagergelegen gebieden. Door het vergroten van de buffercapaciteit wordt de wateroverlast verminderd. Twee bestaande buffers worden vergroot en er wordt een extra buffer aangelegd met een bergend vermogen van 550m3.
De Gemeente Landgraaf heeft aangegeven zoveel mogelijk verhard oppervlak van de Overstehofweg en aangrenzende gebouwen af te koppelen en aan te sluiten op een in de berm gelegen sloot. Vanwege de aanwezige mijnsteen in de ondergrond infiltreert het regenwater dat de wateroverlast in het gebied verergerd. Er is gekozen om de sloot te voorzien van een bentonietmat zodat al het water afgevoerd wordt naar de Strijthagerbeek.
Daarnaast dient het bestaande BBB incl. omliggende riolering gelegen op particulier terrein van Landgoed Overste hof in zijn geheel vervangen te worden. Het BBB wordt een in het werk gestorte betonnen voorziening met drie spoelstraten, elk 5 meter breed en 68 meter lang.
terug naar projectoverzicht
@projecten_item_media_video@ Sluit video