28-02-2019


De gemeente Roermond heeft BLM Wegenbouw uit Wessem als beste beoordeeld in de aanbesteding voor de herinrichting van het Munsterplein in Roermond.

BLM Wegenbouw blinkt onder andere uit in haar visie op de samenwerking, de ontwerpwerkzaamheden en de uitvoering van het werk. In het eerste kwartaal van 2019 gaat BLM samen met de gemeente Roermond en adviesbureau Kragten uit Herten het reeds gepresenteerde voorlopig ontwerp van het Munsterplein in bouwteamverband verder uitwerken tot een realiseerbaar en voor uitvoering gereed ontwerp.

Een moderne aanbesteding: een winst voor de Limburgse infra-markt

In de Limburgse infra-sector kiezen nog steeds veel gemeenten voor een traditionele aanbesteding met een RAW-contract en gunning op laagste prijs. De Gemeente Roermond durfde het aan om deze tendens te doorbreken en te kiezen voor een moderne aanbestedingsvorm, namelijk: de marktpartij vroegtijdig betrekken in het proces door samenwerking in bouwteam en een beoordeling op 100% kwaliteit. Deze moderne vorm van aanbesteden biedt de gelegenheid om te gaan samenwerken in plaats van samen te werken. Niet samenwerken op basis van contract en euro’s, maar samenwerken op basis van transparantie, vertrouwen en door gebruik te maken van ieders expertise.

Adviesbureau Kragten uit Herten heeft de gemeente Roermond begeleid in het proces om tot het bouwteam te komen. Kragten neemt tevens als partner deel aan het bouwteam om onder andere de (ontwerp)kwaliteit te waarborgen.

Een bouwteam is een heel logische aanpak

Het Munsterplein in Roermond is een belangrijke schakel en verbinding in het kernwinkelgebied en dient uitnodigend en goed beloopbaar zijn. De werkzaamheden worden uitgevoerd te midden van een bruisend stadscentrum. De uitdaging is gelegen in het opstellen van een ontwerp binnen het beschikbaar budget en het realiseren van de uitvoering binnen de gestelde tijd. In het voorjaar van 2020 start de viering van het 800 jarig bestaan van de Munsterkerk.

Vertrouwen op basis van aanpak en visie

Tijdens de aanbesteding heeft BLM Wegenbouw op basis van plan en presentatie een goede basis gelegd voor de samenwerking. Een bouwteam samenwerking is gebaseerd op vertrouwen met respect voor wederzijds belang. Belangrijke voorwaarden hierbij zijn een transparante werkwijze en een gezamenlijke visie op samenwerking en het doel van het project.

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777