;
Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Gemeente Horst aan de Maas
Locatie Horst


Het project

In het najaar bouwwerkzaamheden uitvoeren in een winkelgebied. Dat is best een uitdaging. Zeker als alles vóór de komst van de goedheiligman (en dus het drukke sint- en kerstinkopen) af moet zijn. BLM ging die uitdaging graag aan. En slaagde met vlag en wimpel.

 

Fase II

De opdracht? Het opbreken en opnieuw bestraten van twee pleinen in het centrum van Horst. Het project, ‘Centrumplan Fase ll’ gedoopt, centreerde zich vooral rond de herinrichting van het Lambertusplein, waar verschillende winkelstraten op uitkomen. Ook de aanleg van een infiltratieriool van PVC in lava gegoten, behoorde tot de werkzaamheden. Een totale oppervlakte van 7500 m2 onder handen nemen met natuursteen en gebakken klinkers in diverse maten. En dat met heel wat winkeldrukte en een strakke deadline.

Werken op zondag

‘En dan was er ook nog kermis tijdens de werkzaamheden en moest er kunstwerk worden verplaatst’, vertelt Wim Ramakers, projectleider bij BLM. Dat vergt een goede planning en veel flexibiliteit. Wim: ‘We hebben onze fasering dan ook aangepast aan de planning van de kermis. Bovendien hielden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van de winkeliers. We werkten zelfs op zondagen om de overlast tot een minimum te beperken.’ Dat die aanpak zijn vruchten heeft afgeworpen, is duidelijk te zien aan het eindresultaat. ‘Het ziet er echt prachtig uit. En natuurlijk voelt het erg goed dat we een strakke planning hebben opgesteld en deze ook gewoon hebben waargemaakt!’.

Wim Ramakers

Projectleider

‘Bij dit soort projecten – waar ook derden aan het werk waren – is een juiste afstemming met elkaar van groot belang’

Project in beeld

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777