;
Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Gemeente Roermond
Locatie Gemeente Roermond


Het project

De gemeente Roermond is in maart 2021 gestart met de uitvoering van verschillende onderdelen van de snelfietsroute Noord-Zuid. Dit is een onderdeel van de snelfietsroute Venlo-Roermond-Sittard. Het doel van dit project is het realiseren van een veilige en snelle verbinding voor fietsers van, naar en door het centrum van Roermond. Hiermee wil de gemeente Roermond het gebruik van de (elektrische) fiets aantrekkelijker maken. In het bijzonder om automobilisten die op fietsbare afstand van hun werk wonen stimuleren op de fiets te stappen door het aanbieden van een kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding.

 

Tijdens de voorbereiding van het project Snelle fietsroute Roermond noord-zuid, zijn op 10 en 11 december 2019 informatieavonden gehouden, zogenoemde ‘haal sessies’. Bij bewoners en belanghebbenden hebben wij ideeën voor de vormgeving van de snelfietsroute opgehaald. Het resultaat van deze haalsessie wordt gepresenteerd via deze website. Wij verwijzen u hiervoor naar de beschikbare presentatie op deze website en de ontwerptekeningen van de nieuwe situatie.

Inmiddels zijn de segmenten B (tweerichtingen fietpad aan de oostzijde van de Maastrichterweg tussen de rotonde Mussenberg en de Leropperweg) en segment K (tweerichtingen fietspad langs nieuwbouwwijk De Sjtadshaof) gereed. Op 6 september starten de werkzaamheden aan de fietsstraat De Leucker – Molenstraat in Swalmen (segment G).

Reageren?

Wilt u nog reageren op de verschillende onderdelen van de snelfietsroute, stuur dan een e-mail naar snelfietsroute@roermond.nl.

Meer informatie?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de heer R. Rosenboom van de gemeente Roermond, telefoonnummer (0475) 35 92 61.

Projectcommunicatie

Uitkomst haalsessie

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777