;
Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Gemeente Sittard-Geleen
Locatie Geleen, Limburg


Het project

Sport- en recreatiecomplex Glanerbrook in Geleen is een bijzonder populaire plek voor sporters én recreatiezwemmers en –schaatsers. Het parkeerterrein wordt dan ook vaak gebruikt. Bij hevige regenval liep deze echter helemaal vol met water. BLM schoot te hulp.

 

BLM op zijn best

Het parkeerdek van Glanerbrook is het laagste punt van de Kummenadestraat. Ook op andere plekken van deze straat – alsmede de straat Kluis – zorgt regenval geregeld voor wateroverlast. De oplossing? Het aanbrengen van een infiltratiebuffer van ruim 3.000 m3 en het realiseren van een waterblockkelder van circa 600 m3. Een fraaie klus, waarin BLM op zijn best is. 

Doordachte oplossing

Maar dat wil niet zeggen dat die klus zomaar geklaard is. Wim Ramakers, projectleider van BLM, vertelt: ‘Een harde eis was dat het sportcentrum tijdens de werkzaamheden te allen tijde bereikbaar zou zijn. Dat vroeg om een logische fasering van activiteiten. Een andere uitdaging was een gedeelte van het riool: we moesten een buis beton van 800 en 1.000 mm op 5 meter diepte worden gelegd, waarbij we er achter kwamen dat de grond verontreinigd was.’ Gelukkig werd daar op z’n ‘BLM’s’ op geacteerd: via slimme en doordachte oplossingen. En het resultaat? Een meer dan tevreden opdrachtgever én –nemer. Wim: ‘Daar doe je het voor: die positieve reacties van de opdrachtgever en van omwonenden, die laten weten dat ze blij zijn met de voortgang van het werk en vooral de goede bereikbaarheid van Glanerbrook.’

Wim Ramakers

Projectleider

MAIL ONS

project in beeld

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777