Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Gemeente Venlo
Locatie Venlo, Koninginneplein


Het project

Dagelijks komen er duizenden mensen binnen op het station van Venlo. Het stationsplein is dan ook een belangrijk visitekaartje van de stad. Toen in 2012 de beroemde wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in de stad werd georganiseerd, vormde dat het startsein voor de herinrichting van het plein. BLM leverde met het project zijn eigen visitekaartje af.

 

Nieuw jasje

De opdracht? Het oude stationsplein van de Noord-Limburgse stad in een mooi ‘nieuw jasje’ steken. En een ruimer jasje. In de praktijk betekent dat het volgende: de aanleg van een compleet nieuwe busterminal met rijwegen van beton, natuursteenbanden en natuurstenen perrons. Maar ook de bouw van een groter, nieuw bordes voor het NS-station, gemaakt van beton en beplakt met natuursteen.

Mooi welkom

Maar dat is niet alles. Om Floriade-bezoekers – en alle andere reizigers die met de trein naar Venlo afreizen – op een zo mooi mogelijke manier te verwelkomen, bouwden we ook een nieuwe Kiss en Ride-strook, een vernieuwd trottoir van gebakken klinkers en een natuurstenen parkeerstrook. Minder in het zicht, maar minstens zo belangrijk voor het totaalplaatje van het nieuwe station in Venlo: de aanleg van een Waterblock-infiltratiesysteem om al het hemelwater mee op te vangen. En het resultaat? Daar zijn we trots op!

Wim Ramakers

Projectleider

"Een warm welkom voor de bezoekers van de Floriade."

Mail ONS

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777