;
Tijdsplanning Gerealiseerd
Opdrachtgever Gemeente Peel en Maas
Locatie Beringe


Het project

Het is misschien wel de gezelligste klus ooit: het project van BLM in Beringe. Uitvoerder Ron Mulder legt in dit dorp een regenwaterstelsel aan. Met een team van vijftien man.

De gemeente Beringe ligt in Noord-Limburg. Door hevige regenval de afgelopen jaren raakt het rioolstelsel steeds vaker overbelast. Het dorp wil daarom dit regenwater scheiden van het rioolwater. Regenwater is schoon en kan zo terug de natuur in. BLM mag een extra regenwaterbuis door het dorp aanleggen. Bewoners kunnen vrijwillig kiezen of ze op deze aparte afwatering aangesloten willen worden. Liefst meer dan 90% heeft hiervoor gekozen.

‘Eind augustus 2017 zijn we gestart,’ vertelt Ron. ‘Een mooie klus die lekker loopt. We werken in trajecten van zo’n 100 meter per keer. Is dat klaar, schuiven we door naar de volgende 100 meter. Zo voorkomen we dat een hele wijk openligt en mensen lang met een opengebrokentuin en trottoir zitten. Gelijktijdig leggen we alle trottoirs opnieuw aan en vernieuwen we het straatwerk en alle parkeerplaatsen. Alles ziet er dan weer strak uit.’


‘We werken met een team van vijftien man,’ vervolgt Ron. ‘Hierdoor kunnen we steeds zo snel mogelijk iedere 100 meter in dezelfde staat terugbrengen. Eind april 2018 ronden we dit mooie en plezierige werk af. 

Ron Mulder

Uitvoerder

"Alles ziet er weer strak uit."

Mail ons

Jo Claassen, Gemeente Peel en Maas: "Wij merken op dat BLM de bewoners tijdig informeert over de voortgang van de werkzaamheden en de invloed hiervan op hun woongenot. Hierdoor is er wederzijds begrip. De bewoners weten dat ze er een mooie straat voor terugkrijgen. De uitvoerder is altijd beschikbaar voor vragen en helpt waar nodig."

Project in beeld

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777