Tijdsplanning 01-04-2021 t/m 30-06-2021
Opdrachtgever Gemeente Simpelveld
Locatie Bocholtz


Het project

Op 6 april 2021 zijn de werkzaamheden voor de revitalisering van de kern Bocholtz gestart. Het plan en ontwerp zijn gemaakt in samenwerking met de directe omgeving. Bureau Verbeek en RA+ hebben vormgegeven aan het ontwerp. BLM Wegenbouw is door de gemeente op kwaliteit geselecteerd voor de uitvoering van het werk. Wethouder Wiel Schleijpen gaf het startsein voor de uitvoering.

Oplevering IDOP Bocholtz

In dit filmpje, gemaakt door de Regio Parkstad, verhaalt wethouder Wiel Schleijpen welke uitgangspunten aan de basis stonden voor de aanpassingen aan de dorpskern Bocholtz. Ook Bakker Dreessen is blij met het nieuwe straatbeeld.

Een zeer geslaagde uitvoering

Eén jaar later kijken we terug op een zeer geslaagde uitvoering van het werk en een mooi resultaat. In bijgaande fotoreportage nemen we u mee door de verschillende fasen van het project. De fotoreportage is gemaakt door Calvin Schijns, stagiair en afstudeerder bij BLM Wegenbouw.

Wethouder Wiel Schleijpen: ''Het wordt een gezellige kern, met de Wilhelminastraat als hart van het plan, met terrasjes, water en groen. Dat geeft de leefbaarheid in het dorp een stevige impuls en biedt nieuwe kansen voor onze ondernemers.''

Foto 1 Pomerio 1280 Q75

De Pomerio
De werkzaamheden zijn gestart aan de Pomerio. De fraaie vijverpartijen in de parkachtige omgeving maken functioneel deel uit van het afgekoppelde regenwatersysteem.

Foto 2 Bongerdplein 1280 Q75

Bongerdplein
Het Bongerdplein voorziet in zowel parkomgeving als extra parkeergelegenheid. Wandelpaden worden door bruggetjes speels met elkaar verbonden.

Foto 3 Bongaarderweg 1280 Q75

Bongaarderweg
De Bongaarderweg lijkt op het eerste gezicht een gewone woonstraat. De brede goot in het midden van de straat verraadt dat ook hier het regenwater duurzaam gescheiden wordt afgevoerd.

Foto 4 Julianastraat 1280 Q75

Julianastraat
De Julianastraat is een voorname ontsluiting en is ook als zodanig ingericht. Het brengt tevens de noordelijke entree voor de kern van Bocholtz duidelijk herkenbaar in beeld.

Foto 5 Wilhelminastraat 1280 Q75

Wilhelminastraat
De Wilhelminastraat is opgewaardeerd tot een fraai langgerekt plein. Het afgekoppelde regenwater stroomt zichtbaar door de brede goot, ook wel de ‘blauwe ader’.

Foto 6 Pergola 1280 Q75

Pergola Wilhelminastraat
De pergola en het waterkunstwerk maken het aantrekkelijk om te verblijven aan het Wilhelminaplein. Wederom speelt de beleving van het water een belangrijke rol.

Foto 7 Hellingtuin Oost 1280 Q75

Hellingtuin Oost
Naast het Wilhelminaplein is een groene hellingtuin gerealiseerd met een mooie dwarsverbinding naar Gasthof.

Foto 8 Hellingtuin West 1280 Q75

Hellingtuin West
De fraaie trappartij en hellingtuin zorgen voor een aantrekkelijke verbinding tussen de Kerkstraat en de Wilhelminastraat.

Foto 9 Kerkstraat 1280 Q75

Kerkstraat
De Kerkstraat is voorzien van gebakken- en natuursteen verhardingsmaterialen. De aanplant rondom het beeld en de groene hellingtuin markeren de dwarsverbinding met de Wilhelminastraat.

Foto 10 Pastoor Neujeanstraat 1280 Q75

Pastoor Neujeanstraat
De omgeving rondom de kerk is geheel vernieuwd. De gebakken- en natuursteen verhardingsmaterialen geven veel karakter aan dit mooie plekje.

Foto 11 Dr. Nolensstraat 1280 Q75

Doctor Nolenstraat
De Doctor Nolensstraat is nieuw ingericht als ontsluitingsweg en markeert duidelijk de zuidelijke entree van de vernieuwde kern van Bocholtz.

Foto 12 Herver 1280 Q75

Herver
In de Herver is zowel ondergronds als bovengronds de infra klimaatbestendig vernieuwd.

Foto 13 Vlengendaal 1280 Q75

Vlengendaal
De Vlengendaal met haar bijzondere tunneltje markeert het einde van het werk.

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777