Tijdsplanning 01-03-2017
Opdrachtgever Aldi Zemst NV
Locatie Turnhout, België


Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de werkzaamheden van BLM. Het mooist zijn projecten waarin we die ‘groene’ werkwijze kunnen combineren met uitdagend werk. De bouw van een distributiecentrum voor supermarktketen Aldi ís zo’n project. Groen en heel erg groot.

Groot

Soms is het moeilijk voor te stellen hoe groot een project nu werkelijk is. Getallen kunnen dan goed van pas komen bij het in kaart brengen ervan. In het geval van dit project noemen we er graag een aantal: 40.000 m3 teelaarde ontgaven, 105.000 m3 ophoogzand aanvullen, 93.000 m2 geotextiel aanbrengen, 93.000 m2 betongranulaat aanbrengen, 2.000 stuks infiltratiekratten aanbrengen. En dan hebben we de aanleg van 22.700 m2 asfaltverhardingen nog niet genoemd. Het moge duidelijk zijn: de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Aldi in het Belgische Turnhout is een project van grote getallen. Begrijpelijk, als je bedenkt dat de hal waar het uiteindelijk om draait maar liefst 45.000 m2 groot wordt.

Biggelaar (BLM) - Turnhout-10.jpg

BREEAM

Het ontwerp, de engineering én de bouw van het distributiecentrum gebeurt volledig volgens de voorschriften van BREEAM. Dit is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van (nieuwe) gebouwen te bepalen. Hierbij wordt onder meer gekeken naar water- en energieverbruik, uitstoot en transportmethoden. Een mooie – én internationaal erkende – manier om inzicht te krijgen in de duurzaamheidsprestaties van het project.

Volgens planning

Het project verloopt gestaag en volledig volgens planning. Na de sloop van de oude voetbalkantine op het terrein konden we snel starten met het op hoogte brengen van de distributiehal. Ook de stort van de fundamenten en montage van de prefab kolommen en liggers zijn al zo goed als afgerond. Tegelijkertijd zijn we vol in de weer met de aanleg van een nieuw rioolsysteem en het aanbrengen van de infiltratiekratten. De Ruwbouw van kantoor en hal in nagenoeg afgerond. Ook het rioolsysteem is gereed. En na Pasen zullen we starten met het aanbrengen van de elementen-, beton- en asfaltverhardingen.

 

Biggelaar-(BLM)---Turnhout-13.jpg

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777