Tijdsplanning 03-05-2021 t/m 23-12-2022
Opdrachtgever Gemeente Venlo
Locatie Kaldenkerkerweg, Tegelen


Het project

De Kaldenkerkerweg is heringericht. Wij hebben werkzaamheden uitgevoerd om de weg veiliger en leefbaarder te maken. Er is een vrij liggend fietspad waardoor het (vracht)autoverkeer gescheiden wordt van de fietsers en voetgangers. Daarnaast is het door de nieuwe inrichting onaantrekkelijk gemaakt om snel te rijden en is het regenwater afgekoppeld.

Na bijna anderhalf jaar van werkzaamheden is de Kaldenkerkerweg weer opengesteld. De Kaldenkerkerweg beschikt nu over een vrijliggend fietspad en bij de kruispunten zijn veilige oversteekplaatsen ingericht met midden-eilandjes. Het asfalt is stiller en een ondergronds infiltratiesysteem brengt het regenwater ter plekke de bodem in. Ook is er meer ruimte gecreëerd voor groen. 

Champs Élysées van Tegelen

De herinrichting van de weg, die veel wordt gebruikt door verkeer van en naar Duitsland, vergde geduld van de bewoners en ondernemers. Maar met het resultaat van de werkzaamheden zijn de bewoners en ondernemers wel tevreden. De eigenaar van het nabij gelegen bed & breakfast noemt de nieuwe Kaldenkerkerweg de Champs Élysées van Tegelen. Ook zijn medebewoners te spreken over de vernieuwde Kaldenkerkerweg en geeft aan dat de meeste wensen zijn verwezenlijkt.

De grens opzoeken

Dat de Kaldenkerkerweg veelal werd gebruikt om naar Duitsland te reizen, bleek uit het aantal automobilisten die toch probeerden van de weg gebruik te maken tijdens de werkzaamheden. Ondanks dat het verkeer vier weken voordat de werkzaamheden begonnen al omgeleid werden via de A74 . Een uitdaging voor het projectteam. De overlast voor de naastgelegen wijk werd bestreden met extra verkeersregelaars, extra borden, een hoogtebegrenzer, handhaving en politiesurveillances. 

 

20210805 102144
20210805 102546
20220729 112021

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777