Tijdsplanning 28-06-2021 t/m 12-08-2022
Opdrachtgever Gemeente Roermond
Locatie Kapellerlaan


Het project

De Kapellerlaan is met zijn karakteristieke uitstraling een van de beeldbepalende lanen voor Roermond en dat beeld hebben we weten te behouden. Maar de Kapellerlaan kende problemen met riool en verhardingen en waren er verzoeken over bomen en de verkeersituatie.

Project in uitvoering

Van juni 2021 tot en met augustus 2022 heeft BLM Wegenbouw in opdracht van de gemeente Roermond gewerkt aan het project ‘’Herinrichting Kapellerlaan’’. Samen met de buurt is een nieuwe betere inrichting voor de Kapellerlaan ontworpen die is gerealiseerd. Het project omvatte naast de herinrichting van de Kapellerlaan inclusief het aanbrengen van een regenwater infiltratiesysteem ook het herinrichten van het kruispunt Koninginnelaan – Prins Bernhardstraat en de ombouw van de Heinsbergerweg naar een 30 km/uur weg.

1652959135665

Van kritiek naar complimenten

De bewoners van de Kapellerlaan waren kritisch toen de plannen voor de renovatie van Roermonds enige echte laan bekend werden. Nu zijn ze lyrisch over het nieuwe uiterlijk van hun straat die klaar is. ''Heel sjiek'', ''Het is mooi geworden'' en ''Het was super geregeld. Van A tot Z.'' klinkt het vanuit verschillende bewoners.

Niet alleen het eindresultaat mag er wezen, maar ook over de manier waarop met bewoners is gecommuniceerd en dat er oplossingen zijn gezocht als bij bewoners voor de deur werd gewerkt. Van parkeerplekken die elders zijn geregeld tot vuilnisbakken die door werklui naar verzamelplekken werden gesleept. 

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777