Tijdsplanning 20-06-2022
Opdrachtgever Gemeente Maasgouw
Locatie Stevensweert


Het project

De historische kern van Stevensweert is een beschermd dorpsgezicht. Statige oude gebouwen, eeuwenoude monumenten, bestrating van klinkers en maaskeitjes. Aan het mooie Jan van Steffeswertplein liggen het gouvernement uit 1732, de St. Stephanuskerk uit 1781, het protestantse kerkje uit 1819 en het voormalige gemeentehuis dat werd ontworpen door de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers. Een omgeving die in alles uitstekend vakmanschap uitstraalt.

Project in uitvoering

Een mooie, maar ook een uitdagende omgeving om in te werken. Vakspecialisten van BLM Wegenbouw zijn volop bezig deze klus de klaren. We leggen onder andere een nieuw regenwaterriool aan en vervangen/vernieuwen een gedeelte van het bestaande vuilwaterriool. Een duurzaam klimaatadaptief onderdeel in het plan is het afkoppelen van het regenwater. De bestaande verhardingen worden opgebroken en grotendeels hergebruikt in de nieuwe situatie om de historie van de kern te behouden.

Authentiek vakmanschap

IMG 0275
IMG 0321
IMG 0329
IMG 0350

Terug naar toen

In het ontwerp en tijdens de uitvoering worden ''oude'' elementen opgeknapt en weer terug in het nieuwe ontwerp geplaatst. Zo komen de deurmatten voor de monumentale panden terug die elk hun eigen betekenis hebben. De oude waterpomp wordt gerestaureerd en op de Markt terug geplaatst. Onder de waterpomp bevindt zich een tijdscapsule die na 40 jaar is vervangen. Daarnaast wordt het voormalige kasteel op het Jan van Steffeswertplein weer zichtbaar door contouren aan te brengen in de bestrating. Het accentueren van de hoektoren is een middel om het kasteel onder de aandacht te brengen.

In dit project is met waardering voor het verleden, zorg voor het heden en oog voor de toekomst samengewerkt. Al met al een mooi project waarin hergebruik van materialen, bereikbaarheid, historie én toeristische routes een belangrijke rol spelen in de uitvoering.

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777