Tijdsplanning 02-09-2014 t/m 31-07-2015
Opdrachtgever Gemeente Sittard-Geleen
Locatie Sittard


het project

Op een creatieve manier samen nadenken over de beste en veiligste oplossing. Daar houden we van bij BLM. Sterker nog: daar zit onze kracht. De aanleg van een nieuwe turborotonde in Sittard, waarbij we veel vrijheid kregen in onze werkwijze, is ons dan ook op het lijf geschreven.

 

Doorgang van verkeer

Het was de eerste keer dat we bij BLM met een UAV-GC-contract werkten. Hierbij worden alleen kaders aan-gegeven; de uitvoer moeten we zelf invullen. Oké, er was één harde hoofdeis: tijdens de aanleg moet het ver-keer altijd doorgang hebben. Helder. Om dat te realiseren én tegelijkertijd een eindproduct neer te zetten waar we samen met de opdrachtgever trots op kunnen zijn, gingen we op een unieke manier te werk. Om het ver-keer geen hinder te laten ervaren van onze werkzaamheden, deelden we het project op in 3 fases. Tijdens elke fase bleef er telkens een rijbaan – met VRI – open voor het verkeer. Deze aanpak was mogelijk omdat de be-tonnen rotonde werd uitgevoerd in ongewapend beton, hiermee waren we de eerste in Nederland.

image3.png.jpg

Strakke planning

Waar we óók ons onderscheidend vermogen toonde, is met de materiaalkeuze: de volledig turborotonde is uitgevoerd in ongewapend beton. De uitdaging? Die zat volgens projectleider Wim Ramakers vooral in het managen van de verkeersstromen én de tijdspanne van het project. ‘Er lag een flink strakke planning aan ten grondslag; we moesten de rotonde zelf in 3 maanden tijd af hebben. Een behoorlijke uitdaging, gezien de fa-sering en de periode in het jaar. In het najaar is het immers vaak slecht weer. Máár het is gelukt!’

Mooie uitdaging

Naast de rotonde moesten ook delen van de aanpalende wegen worden omgebouwd en stukken van het riool worden vernieuwd. Ook dat lukte helemaal binnen de tijd. Een mooi project, waar het team van BLM met ple-zier op terugkijkt. ‘Het was een project op het drukste (knoop)punt van de stad, waarbij het doorgaan van de verkeersstromen centraal stond. Dan is het een extra mooie uitdaging er buiten deze “zachte” kant voor te zor-gen dat het project binnen de gestelde kaders wordt gerealiseerd.’

project in beeld

image5.png.jpg
image4.png.jpg
image2.png.jpg
image6.png.jpg

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777