Afgelopen januari is Fabian Spooren bij BLM begonnen als KAM-Coördinator. Tijd om eens terug te kijken wat er zoal speelt en hoe het Fabian bevalt.

Veiligheid is meer dan het dragen van een helm

Vanuit zijn achtergrond en opleiding in de architectuur werkte Fabian in 1e instantie als tekenaar bij een afbouwbedrijf. De interesse in processen en veiligheid groeide en hij kreeg de ruimte om zich op dit vakgebied verder te ontwikkelen.

''Na 13,5 jaar besloot ik dat het tijd werd om eens in een andere keuken te gaan kijken en mijn ervaring elders in te zetten. Ik zag dagelijks de resultaten van de projecten van BLM en toen de vacature van KAM-coördinator voorbij kwam aarzelde ik geen moment.''

Naamloos 1

Fabian houdt zich bezig met betere communicatie rondom veiligheid, veiligheidstrainingen over gedrag, de Veiligheidsladder, het vernieuwen van de bedrijfsprocessen, de RI&E en nog veel meer. Genoeg te doen dus.

''Het sterke teamgevoel en de drive om dingen écht samen te doen, dat past bij mij. Helaas wordt KAM nog vaak gezien als ballast en zijn de toegevoegde waarde en de kansen onvoldoende duidelijk. KAM is echt veel meer dan alleen een helm dragen. Het is gericht op het voldoen aan wet- en regelgeving en het continu verbeteren op basis van kansen en risico's. Hier goed invulling aan geven zorgt voor een veiligere werkplek voor onze collega's, een betere kwaliteit en dus betere resultaten. Wie wil dat nu niet?''

Dit is zeker niet alleen de taak van de KAM-coördinator, maar van ons allemaal.

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777