Tijdsplanning 04-09-2023 t/m 29-03-2024
Opdrachtgever Gemeente Venlo en Gemeente Beesel
Locatie Belfeld-Reuver


Het project

Realisatie Snelfietspad Belfeld - Reuver
Met de fietsroute tussen Belfeld en Reuver wordt een combinatie gezocht tussen een recreatief fietspad en de provinciale snelfietsroute Venlo-Roermond-Sittard (VeRoSi). Het tracé bevindt zich parallel aan de Rijksweg Zuid tussen rotonde Reuver en rotonde Belfeld aan de Maaszijde van de weg. Er wordt een twee-richtingen fietspad gerealiseerd van 3,5 meter breed, voorzien van openbare verlichting.

Innovatief fietspad
De provincie Limburg levert als subsidieverstrekker een voorname bijdrage aan het project en stuurt op een innovatieve en duurzame realisatie. De provincie Limburg zet al jaren in op meer fietsgebruik en investeert in betere en veiligere fietspaden om het verkeer te ontlasten, het milieu te sparen én omdat het gezonder is.

Afbeelding SFP Belfeld Reuver 2

Asfaltonderhoud
Om het fietspad te kunnen realiseren zal binnen de kom in Belfeld het de hoofdrijbaan aangepast worden om ruimte te creëren. Verder zal aan de Rijksweg Zuid ook de asfaltverharding gedeeltelijk vervangen worden.

Nieuwsgierig geworden?
Bij het vervangen van de onderdoorgang van de Schelkensbeek aan de Rijksweg Zuid is een klein gedeelte van het snelfietspad al aangelegd. Deze situatie geeft een goed beeld van het eindresultaat, een snelfietsroute tussen Belfeld en Reuver.

Foto Bij Persbericht

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777